סיוע משפטי מיידי בטלפון: 1-800-800-891

עורכי דין סדר דין יעוץ משפטי מיידי רשלנות רפואית פשיטת רגל הוצאה לפועל

הליכי פשיטת רגל ופירוק עמותות

עמותה הינה אחד מסוגי התאגידים השכיחים בישראל. הקמת עמותות מתבצעת כחלק מפעילות המגזר השלישי במדינה, הכולל ארגונים חברתיים שונים, אשר עשייתם הינה ללא כוונת רווח ומבוססת על תרומה והתנדבות. 

לצורך כינון עמותה נדרשים שני אנשים בגירים לכל הפחות, המתאגדים למטרה חוקית. שעה שעמותה נקלעת למצב של חדלות פירעון, קרי, תזרים המזומנים שלה אינו מאפשר להסדיר את החובות הכספיים כלפי הנושים והספקים, יחולו על העמותה הליכי פירוק, הדומים במהותם להליכי פשיטת רגל.

לקבלת סיוע משפטי בנושא פשיטת רגל חייגו: 1-800-800-891

תוקפם של הליכי פשיטת רגל לגבי עמותות

בהתאם לפקודת פשיטת הרגל יחולו הליכים מסוג זה על בני אדם - יחיד או שותפות. נוכח האמור, עמותה, כתאגיד, אינה יכולה להיכנס להליכי פשיטת רגל.

במקרה של חדלות פירעון יחולו על העמותה הליכי פירוק, אשר הינם בעלי נקודות משיקות להליך פשיטת רגל, אולם מהווים פרוצדורה נפרדת.

אפשרויות הפירעון במסגרת הליך פירוק עמותה

בהתאם לכלל היסודי בדיני התאגידים, עקרון האישיות המשפטית הנפרדת, העמותה מהווה גוף משפטי, אשר עומד בפני עצמו ונושא בחובות ובזכויות. לפיכך, נכסים, הרשומים על שם מקימי העמותה, יהנו מהגנה מפני הנושים בהליכי פירוק.

אולם, נסיבות מסוימות יובילו להפעלת הכלל המשפטי "הרמת מסך", המאפשר לרדת לכיסיהם הפרטיים של בעלי העמותה לצורך פירעון חובותיה.יישום הכלל ייעשה במקרים חריגים, המעידים על שימוש לרעה בעיקרון האישיות המשפטית הנפרדת.

פירוק עמותה הלכה למעשה

כניסת עמותה להליכי פירוק מוסדרת בסעיף  49 (4) לחוק העמותות, אשר קובע, כי אחת העילות לפירוק הינה אי סולבנטיות - חוסר יכולת העמותה לפרוע את חובותיה.

הפירוק יכול להתבצע בשני אופנים: מרצון - על ידי בעלי העמותה או לבקשת אחד הנושים, אשר העמותה חבה לו סכום של למעלה מ 5,000 ש"ח.

בשונה מהליכי פשיטת רגל, המנוהלים על ידי לשכת ההוצאה לפועל, בקשת פירוק עמותה תוגש לאחת משלוחות כונס הנכסים הרשמי ברחבי הארץ, תוך תשלום אגרה במעמד פתיחת התיק.

בהמשך יש להציג בפני כונס הנכסים דין וחשבון, המעיד על מצבת נכסי העמותה למול התחייבויותיה; אסמכתאות, המלמדות על מצבה הפיננסי הנוכחי של העמותה; כתב ויתור על סודיות וכן תצהיר, המעיד על הנסיבות, שהובילו את העמותה לכדי פירוק.

על פי נתונים אלה יקבל הכונס הרשמי החלטה לגבי המשך הליכי הפירוק. המלצה חיובית תוביל להעברת הדיון לבית המשפט המחוזי, בעל הסמכות העניינית והמקומית לדון בבקשה.

בהתבסס על המלצת כונס הנכסים יורה בית המשפט על מתן צו מינוי מפרק לעמותה, אשר יוסמך   לכנס את נכסי העמותה ולממשם במטרה להסדיר את חובותיה. בפירעון החובות ינחה סדר הקדימות המקובל בין הנושים, כנהוג בהליכי פשיטת רגל.

לאחר פירעון מרבית החובות תקבל העמותה צו הפטר, המוחק את חובות העבר שלה, כבפשיטת רגל. צעד זה מהווה הכרזה על חיסולה של העמותה וממועד זה תחדל להתקיים כישות משפטית נפרדת ועצמאית.

יעוץ משפטי וליווי של עורך דין

הצורך בקבלת ייעוץ משפטי מקבל משנה תוקף שעה שהעמותה נקלעת למצב של חדלות פירעון, באשר פירוק עמותה הינו הליך משפטי סבוך, המערב שיקולים מגוונים וצדדים רבים בעלי עניין.

בשלב זה קיים ערך מוסף בפניה אל עורכי דין המתמחים בדיני תאגידים, אשר יסייעו בניהול הליך הפירוק באופן מיטבי, תוך חתירה להחזר מרבית החובות וגיבוש הסדר פירעון לשביעות רצון הצדדים.

פסקי דין בנושא פשיטת רגל ופירוק עמותות

בהליך, שעסק בפירוק עמותת בית החולים הכללי משגב לדך  [תיק פש"ר 306/00 מיום 17.8.06, בית המשפט המחוזי בירושלים] נידונו בין היתר, הסוגיות הבאות:

נשייה עתידית במסגרת הליכי חדלות פירעון; אפשרות הגבייה במסגרת הפירוק של תביעות נזיקין, אשר לא התגבשו לסכום קצוב טרם הוכחת החוב בפירוק; קבלת כספי הפנסיה תחת פיצויי הפיטורין או בנוסף אליהם במסגרת הליך הפירוק ומי הזכאים לכך?  וכן האם צו הפירוק עשוי להיחשב כהודעת פיטורין עבור עובדי החברה?

לקבלת סיוע משפטי בנושא פשיטת רגל חייגו: 1-800-800-891




פורום יעוץ משפטי

בדיקת זכויות מקרקעין
ייעוץ בנושא הוצאה לפועל
ייעוץ בענייני תעבורה
ייעוץ בנושא דיני משפחה
ייעוץ בנושא דיני נזיקין
ייעוץ בנושא דיני פלילים
ייעוץ בנושא דיני פשיטת רגל
ייעוץ בנושא תביעות אזרחיות
ייעוץ בנושא אחר

פנה אל עורך דין:
שם הפונה:
דוא"ל:
טלפון:
איזור מגורים:
הבעיה שלי בנושא:
תוכן ההודעה:

תחומי התמחות במשרד:
   עורכי דין משפחה, גירושין
   עורכי דין פלילי
   עורכי דין אזרחי מסחרי
   עורכי דין מקרקעין
   עורכי דין תעבורה
   עורכי דין נזיקין
   עורכי דין דיני עבודה
   עורכי דין רשלנות רפואית
   מושגים משפטיים
   פרסום מאמרים משפטיים

פורום יעוץ משפטי לאזרח

הודעות אחרונות בפורום:
- תעבורה
- צביעת ארונות מטבח
- בדיקת רכב
- הצגת ראיות לצד שכנגד
- דיני משפחה
- שעות נוספות בהריון
- זכויות שוכר לאחר מכירת הדירה
- שלום חברים , מנסה לאתר פס"ד ע "א 569/80 ולא מוצא , מוצא הרק איזכורים שלו צד שכנגד טוען שפס"ד זה מוכיח שלא חלה אחריותעל השולח כאשר השלוח חורג מהסמכות שניתמנה לו להבנתי ס 14 בפקודת הנזיקין הוא חדמשמעי כשהמחוקק רוצה לפטור הוא עושה זאת ס56 לפקודת החברות לדוגמא , וגם בו יש החרגות להחרגות אם יש מי שיכול לאר הפס"ד - אודה מאד כמו כן אשמח לשמוע דעתכם האם שולח פטור מאחריות כאשר שלוח חורג מסמכותו [השולח קיבל מוצר להעבירו באמצעות השלוח ל X ובפועל השלוח העבירו ל Y] תודות!
- אכיפה בררנית
- פרט שגוי
- חניה על מדרכה
- רו"ח שלא הגיש עבורי דו"ח שנתי
- ביטול דו"ח חניה
- שמישהו יעצור את העברינים האלו לגזול מכספנו מיד...
- נכות בעקבות שריפה בדירה
- נזקים בדירה שכורה
- שאלה לגבי חידוש חוזה
- וועד בית וחניה
- דוח חניה ע"ש וכתובת נפטר ולא ע"ש היורש המחזיק ברשיון זמני
- דוח חניה בגדרה
- עלויות תחזוקת בניין בדירה שכורה
- הודעה בדואר
- הודעה בדואר
- אישור בדיקות ותשלום שעות נוספות
- יציאה מדירה
טעינה...

תחומים קרובים:
פשיטת רגל מידע ומאמרים
הוצאת צו חיפוש
טפסים ומסמכים בפש"ר
פשיטת רגל של חברה
הסדר נושים בהליך פש"ר
הברחת נכסים
מיזוג חברות ע"פ חוק

מפת אתר | תקנון ותנאי שימוש כל הזכויות שמורות © 2013 סדר דין עורכי דין ברשת