|
המוסד לביטוח לאומי מהווה כיום הגוף, האמון על הקניית ביטחון סוציאלי לאוכלוסיה בישראל, על כל שכבותיה. חוק הביטוח הלאומי וקשת רחבה של חוקים סוציאליים מעגנים מגוון סוגי גמלאות וקצבאות, הניתנות לזכאים.
החשיפה למידע רב אודות הזכויות, שמעניק הביטוח הלאומי והמודעות הגוברת לנושא, הובילו למגמת עלייה בשיעור התביעות, המוגשות בשנים האחרונות, בגין תאונות עבודה, מחלות, מוגבלויות, פיגועי איבה ונסיבות אחרות.
לקבלת סיוע משפטי בנושא ביטוח לאומי חייגו: 1-800-800-891
סוגי תביעות המוגשות לביטוח לאומי
התביעות הינן לקבלת סיוע כספי במסגרת הקצבאות וההטבות השונות, שמעניק המוסד ונחלקות למספר קטגוריות מרכזיות:
פגיעה עקב - תאונות עבודה, מחלות מקצוע (נזק גופני, שנגרם לעובד במהלך שנות עבודה ממושכות בעקבות העבודה), טרור ופעולות איבה ותאונות. פרט לכך ניתנות גם קצבאות סיעוד, אבטלה, נכות, ילדים, זקנה, מזונות והבטחת הכנסה.
סיוע של משרד עורכי דין - אנחנו כאן בשבילך!
בהגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי נודע ערך מוסף משמעותי בפנייה לקבלת יעוץ משפטי. עורך דין בקיא ומנוסה בתחום מציע יתרונות במספר היבטים: ראשית, בהערכת סיכויי קבלת התביעה, בהתאם לנסיבות המקרה.
במידה ויחליט, כי קיים בסיס להגשת התביעה יפעל עורך הדין לאיסוף החומר הרלוונטי ולגיבוש תשתית ראייתית. בהמשך יכין את התובע לקראת הופעה בפני ועדות מקצועיות מטעם הביטוח הלאומי, דוגמת ועדה רפואית וייצג את התובע בהליכים השונים, הכרוכים בתביעה, לרבות התייצבות בפני הועדות השונות.
בפן הפרוצדוראלי יסייע עורך דין בהגשת המסמכים והטפסים הנדרשים, בהתאם לפורמט המקובל ודרישות החוק בישראל.
עורך הדין בקי במורכבות החוק והתקנות ומתעדכן בשינויים התכופים, החלים בהם. כלים מקצועיים אלה מאפשרים לו לקבל החלטות שקולות ויעילות.
בנוסף, ישכיל עורך הדין להתמודד עם חבלי הבירוקרטיה הסבוכים, המאפיינים את התנהלות המוסד ואשר עשויים להוות אבן נגף עבור מי שאינו מעורה בהם. מומחיותו המשפטית תסייע בהגשת עררים על קביעות הועדות הרפואיות או פקידי התביעות, בפני ועדה רפואית עליונה או בית הדין לעבודה.
ככלל, פניה לקבלת יעוץ משפטי מגבירה את סיכויי קבלת התביעה והכרה בתשלום גבוה. הניסיון מלמד, כי אף מערכת הביטוח הלאומי מקנה עדיפות לתביעות, המוגשות על ידי גורם מקצועי משפטי, על פני תביעות, המוגשות באופן פרטני.
התנהלות משפטית מול המוסד לביטוח לאומי
תביעה לקבלת דמי ביטוח לאומי יש להגיש בתוך שנה ממועד קרות הפגיעה.
הגורם אשר אמון על מיון התביעות הינו פקיד המוסד, שבידו מסורה סמכות קבלה או דחייה של התביעה. על החלטה שלא לקבל את התביעה זכאי התובע לערער בפני בית הדין לעבודה, בתוך חצי שנה ממועד הדחייה.
הזכאות לקבלת גמלת ביטוח לאומי מתבססת על פגם גופני מולד או נזק גוף, שנגרם כתוצאה מתאונת עבודה / רשלנות רפואית וכדומה.
קביעת סוג הנכות - זמנית או קבועה ושיעורה, מתבצעות על פי החלטת ועדה רפואית, בפניה נדרש התובע להתייצב. בהתאם לשיעור הנכות באחוזים ייגזר גובה הפיצויים, שייפסקו לו.
על קביעות ועדה רפואית מטעם המוסד ניתן לערער תוך חודש ימים לוועדה רפואית עליונה. ערעור על החלטת ועדה זו (בעניינים משפטיים) יוגש לבית הדין לעבודה.
פסקי דין בנושא המוסד לביטוח לאומי
הליך בל 002303/08 רבקה מנשה נ' המוסד לביטוח לאומי עסק בטענת התובעת לנזק, שנגרם לידה השמאלית כתוצאה מפגיעה מתמשכת במהלך ביצוע עבודתה, בעטיו נאלצה לעבור ניתוח.
התביעה התבססה על טענות לפיהן, עבודת רישום ידנית, שימוש במכונת חישוב, הקלדת נתונים במחשב ופעולות משרדיות שונות בתפקידה כמנהלת חשבונות, אשר בוצעו כולן ביד שמאל של התובעת, גרמו לנזק הנטען.
בהתאם לתורת המיקרוטראומה, על בסיסה הוגשה התביעה, נפסק, כי עלה בידי התובעת להוכיח ביצוע רצף פעולות חוזרות ונשנות, שכל אחת מהן גרמה לנזק מסויים.
נקבע, כי יש למנות מומחה רפואי, לבחינת הקשר הסיבתי בין השימוש המוגבר ביד שמאל לבין הנזק, שנגרם לתובעת והצדדים הונחו למסור לו כל חומר רפואי רלוונטי.
קיראו עוד על: קצבאות ותשלומי פיצויים מהמוסד לביטוח לאומי
לקבלת סיוע משפטי בנושא ביטוח לאומי חייגו: 1-800-800-891
קיראו עוד על: תאונות ילדים
|
|