|
בין המחדלים והכשלים אשר עשויים להיגרם עקב רשלנות בביצוע הליך רפואי, נמנית היווצרות צלקות בדרגה חמורה. צלקות אלה עלולות להיוותר לאחר ביצוע פרוצדורות ניתוחיות בתחום הכירורגיה, הפלסטיקה והאסתטיקה ובענפים רפואיים נוספים.
לעיתים, מדובר בצלקות בלתי נמחות, אשר לא ניתן לטשטש אותן באמצעות איפור או להעלימן בביצוע ניתוח קוסמטי מתקן.
במקרים אלה ובפרט שעה, שהצלקות נותרו במקום גלוי ונראה לעין, נגרמת למטופל עוגמת נפש רבה, אשר עשויה להעפיל על שביעות הרצון מתוצאותיו הכלליות של ההליך הרפואי, אשר הצליח.
לקבלת סיוע משפטי מיידי חייגו: 1-800-800-891
טרם הגשת תביעה בעילת רשלנות רפואית עקב היווצרות צלקות חמורות יש לתת את הדעת על כך, שלא כל צלקת נגרמת מפאת רשלנות רפואית. כך, חלק מהצלקות מהוות סיבוך אינהרנטי, בבחינת תופעת לוואי, אשר עשויה להתפתח לאחר ההליך הרפואי ויש להביאה מראש בחשבון.
עילות לתביעת רשלנות רפואית בגין גרימת צלקות חמורות
אי מתן הסבר מקדים למטופל לגבי אפשרות התפתחות צלקות - במסגרת דוקטרינת הסכמה מדעת, המעוגנת בחוק זכויות החולה וחלה על הרופאים בתחומי ההתמחות השונים, נדרש הרופא לספק למטופל הסבר מקיף אודות ההליך הרפואי לרבות הצגת הסיכונים והסיכויים, הכרוכים בו וחלופות טיפול אפשריות.
בכלל זה, על הרופא לעדכן את המטופל בתרחיש, לפיו ההליך הכירורגי או הניתוח הפלסטי עשויים שלא לעלות יפה באופן, אשר עלול לגרום לשינויים וצלקות באיבר המנותח, שלא ישאו חן בעיני המטופל.
במידה והדבר מתאפשר, על הרופא להציג בפני המטופל תמונות הדמיה, המדגימות וממחישות את האופן, בו יראה האיבר לאחר הניתוח, בשני תרחישים - במידה וההליך יצליח ובמקרה שייכשל.
ההסבר המקדים צריך להינתן למטופל זמן מספיק מראש בכדי להותיר בידו שהות לגבש החלטה מושכלת לגבי ביצוע הניתוח. בין הסיבוכים האפשריים, אשר המטופל צריך להיות מודע אליהם, נמנית גם אפשרות היוותרות צלקות בכלל וצלקות חמורות בפרט, קרי, צלקות רחבות ובולטות מתחת לפני העור, המכונות בעגה המקצועית "קלואידיות".
רשלנות רפואית בהיבט בחירת שיטת הטיפול או ביצוע הניתוח - בהקשר זה נבדקת התנהלותו של הרופא המנתח בראי מבחן הרופא הסביר.
במידה והתובע יצליח להוכיח, כי הרופא בחר בגישה טיפולית או שיטה ניתוחית מיושנת, הכרוכה בהותרת צלקות חמורות, שעה שקיימת בתחום שיטה חדישה ומתקדמת, המציעה חיתוך מינימאלי והותרת צלקות זעירות הרי שיעלה בידו לבסס תשתית לרשלנות רפואית.
זאת כיוון שבמסגרת מבחן הרופא הסביר מצופה מכל רופא להתעדכן ולהשתלם בתחום התמחותו והתנהגותו נאמדת למול הידע המקצועי, המקובל והרלוונטי לאותה תקופה.
ביצוע ההליך הכירורגי או הפלסטי בחוסר מקצועיות ומיומנות, תוך הפרת חובה הזהירות, המוטלת על הרופא במסגרת תפקידו וסטייה מסטנדרט הרופא הסביר, אשר חל עליו בהתאם לתחום התמחותו. מחדלים וכשלים בהיבט זה עשויים להוביל להיווצרות צלקות חמורות ובלתי הפיכות.
בנסיבות בהן נמצא כי הרופא התרשל בגרימת צלקות חמורות, קמה לתובע זכאות לקבלת כספי פיצויים. בתי המשפט נוהגים לפסוק בהקשר זה פיצויים בסכומים גבוהים, המוטלים הן על הרופא המנתח והן על המוסד המעסיק אותו, מכוח המנגנון המשפטי של אחריות שילוחית.
שימו לב כי עקב מורכבותם הרבה של מקרי רשלנות רפואית, מומלץ להקדים ולהתייעץ עם עורך דין הבקיא בתחום ספציפי זה, שכן יעוץ משפטי מקצועי ופרטני, יוכל לסייע לך לבחור את דרך הפעולה הטובה והמומלצת לפי נסיבותיו של כל מקרה ומקרה.
לקבלת סיוע משפטי מיידי חייגו: 1-800-800-891
|
|