המחוקק הישראלי מייחס חשיבות רבה לסוגיה של פירעון חובות על ידי החייב, ואין זה משנה אם הנושא הוא אדם פרטי, חברה או בנק מסחרי. העקרון אומר שחובות צריך לשלם.
בהתאם לכך, ניתן לפעול להשבת החוב על ידי פתיחת הליכי הוצאה לפועל לפי חוק הוצאה לפועל תשכ"ז-1967, בקשה לפירוק לפי חוק החברות תשנ"ט - 1999 ופקודת החברות [נוסח משולב] תשמ"ג-1983 במקרה של תאגיד חייב, או הכרזה על פשיטת רגל לפי פקודת פשיטת רגל (נוסח חדש) תש"ם-1980 במידה ומדובר בעוסק מורשה.
הסדר חוב הוא הסכם הנערך בין הבנק והחייב בעניין חובותיו הכספיים המתגבש בעקבות משא ומתן בין הצדדים.
לשיחה מיידית עם עורך דין חייגו חינם: 1-800-800-891
מה מרוויח הבנק מהסדר החוב?
הסכם החוב יכול לשרת את המטרות של הנושה והחייב כאחד. הליכים משפטיים להחזר חובות עלולים להיות ממושכים אך היעילות שלהם יכולה להיות מוגבלת. בניגוד לכך, בעזרת הסדר חוב ייתכן ויהיה ניתן לקבל את הכספים במהירות רבה יותר.
חסרון נוסף של ההליכים המשפטיים השונים לעומת הסדרי החוב הוא בעובדה שהליכי הוצאה לפועל, פשיטת הרגל או הפירוק במידה והמדובר בחברה חייבת דורשים עמידה בתנאים מוקדמים.
במקרה של חובות שמקורם במשכנתא, יהיה הנושה זכאי לפנות להוצאה לפועל רק במקרים בהם ישנו פיגור של מעל שישה חודשים ברצף או יותר, או לחילופין אם יש לחייב דירה אחרת, יש בכוונתו להונות את הנושים, מונה לו כונס נכסים או כאשר סכום התשלומים שעוד לא סולק יחד עם ריבית הפיגורים הוא מעל 10% מיתרת החוב.
בדומה, סעיף 7 ל פקודת פשיטת רגל קובע שהנושים יהיו רשאים לפנות להכריז על החייב כפושט רגל בתנאי שסכום החוב הקצוב בכסף יהיה מעל 50,000 שקלים, יהיה זיקה בינו ובין מדינת ישראל ומעשה פשיטת הרגל היה עד שלושה חודשים לפני הגשת הבקשה. לעומת זאת למשא ומתן להסדר חוב אין דרישה לקיומם של תנאים מקדימים.
מה מרוויח החייב מהגעה להסדר מול הבנק?
הליכי הגבייה יוצרים תחושות קשות בקרב החייב ובני משפחתו. בעקבות הפנייה להכרזה על פשיטת רגל הופך החייב באופן אוטומטי למוגבל בחשבון הבנק שלו, נאסר עליו להחזיק כרטיסי חיוב, הוא אינו יכול להקים או להיות בעל מניות בחברה, מוגבלת זכותו לצאת מהארץ וכל נכסיו עוברים לניהולו של הנאמן וכונס הנכסים הרשמי.
בדומה בהליכי הוצאה לפועל ניתן להגביל את החייב בחשבון הבנק שלו, למנוע ממנו לחדש רישיון נהיגה ודרכון, להגביל את יציאתו מהארץ, לעקל ולממש נכסים המוחזקים על ידו או אצל צד ג', למנות לו כונס נכסים על נכס ספציפי לשם גביית החוב וצעדים נוספים.
מנגד במסגרת הדיון על השגת הסכם החוב אפשר לדרוש את הפסקתם של הליכי הגבייה האחרים המתנהלים מול החייב.
בשביל להגיע להסדר חוב מול הבנק צריך עורך דין טוב!
התמודדות מול נושים היא אינה סוגיה פשוטה. עריכת הסדר חוב מול הבנק יכולה להוות אלטרנטיבה מתאימה עבור החייב ברם צריך לדעת כיצד לנהל את המשא ומתן, על איזה נקודות לתת את הדעת ועוד. בעזרת סיוע מקצועי של עורך דין המתמחה בתחום המשפטי הרלבנטי יהיה ניתן לשפר את הסיכויים להשגת הסדר ולמנוע הליכים משפטיים נוספים.
משרדינו ערוך להציע לך ליווי משפטי מעולה בניסיון להגיע להסדר חובות מול כל אחד מהבנקים בישראל. אנו מזמינים אותך ליצור קשר ולתאם פגישה ללא כל התחייבות מצידך.
לשיחה עם עורך דין בנושא הסר מול בנק חייגו חינם: 1-800-800-891
|